Losse dakplaat zorgcentrum Budel

112 Algemeen Cranendonck Regio Reageer 1 min. leestijd

Budel – (Foto’s) Zondag is de brandweer omstreeks 11.55 uur gealarmeerd vanwege een stormschade-melding bij zorgcentrum Marienburght aan de Graafschap Hornelaan in Budel.

Een dakplaat en dakriem waren losgewaaid. De losgewaaide dakplaat kon voor gevaarlijke situaties zorgen als deze in zijn geheel los kwam.

Een hoogwerker uit Eindhoven kwam ter plaatse om de brandweer van Budel te assisteren. De brandweer moest wel eerst op zoek naar eigenaren van diverse voertuigen die geparkeerd stonden op de parkeerplaatsen bij het zorgcentrum, want deze stonden in de weg.

Toen vervolgens de hoogwerker naar boven kon werden er beelden gemaakt van de toestand van het dak. De Officier van Dienst (OVD-B) kwam ter plaatse om een plan van aanpak te maken. Er werd overwogen, in verband met de stevige wind en de moeilijke bereikbaarheid van de dakplaat, overwogen om een Hoogte Reddings Team in te schakelen.

Uiteindelijk wisten de brandweerlieden de losse dakplaat door middel van een touw veilig gesteld. Een dakdekkersbedrijf zal worden ingeschakeld om het probleem definitief te verhelpen.

Bekijk een bijdrage van Foto Hammie.

[nggallery id=’9047′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie