Boerenbruidspaar Rogstaekers

Algemeen Human interest Weert Reageer 6 min. leestijd

(Foto’s) Maandag 10 februari 2020 behoort de binnenstad van Weert weer toe aan alle boeren en boerinnen. De bekendmaking van het boerenbruidspaar tijdens het traditionele boorebâl vond dit jaar plaats in de foyer van het Munttheater. De ceremonie was naar het Munttheater verplaatst vanwege de slechte weersvoorspelling.

Stadsprins Tim I verbond het bruidspaar – Silvester Vleeshouwers en Marjan van Hoef-Verstappen – in de onecht waarna het beurt was aan de ‘pastoor’ om zijn zegen over het huwelijk uit te spreken. Het boerenbruidspaar trok met haar gevolg door de binnenstad naar de verschillende horeca gelegenheden om receptie te houden en samen met de bezoekers te feesten.

De boerenfamilie

De bruidegom: Silvester Vleeshouwers
Het is een zoon van Jacques van Vester van Spijk Merketrien en van Anneliet van Maan Dohmen uit Herkenbosch.

Deze jongeman houdt van alles wat met gezelligheid te maken heeft. Lekker uit eten, borrelen en dan het liefst met een grote groep vrienden. Hij is lid van VV de Batrave, een kleine club van kinderen die nog niet zonder hulp van de ouder kunnen. Zijn kinderen zijn z’n grootste hobby en werk tegelijk. Verder gaat Silvester nog eens graag pool biljarten bij café ’t Îngelke en als het even gaat op wintersport om te snowboarden. De bruidegom verdient zijn boterham als manager winkel operaties bij Hudson’s Bay Nederland.

De bruid: Marjan van Hoef-Verstappen
Het is een dochter van Marion Biermans en Jan van de Bakker van Cor van Zjang van Haage Koeëb van Toeëne Wulleme-Nel.

Deze jongedame is ambulant begeleider bij PSW. De vastelaovendj zit in het bloed en ze houdt van ‘schaele zeîver’. Marjan is heel creatief met sieraden maken en vastelaovendj-creaties bedenken. Ze gaat graag op vakantie naar Ibiza met het gezin of heerlijk een dag winkelen en er eentje drinken met de vriendinnen.

Moeder van de bruidegom: Margo Janssen
Margo is een dochter van Thieu van Driek van de Köster en Houben Greetje en van Beb van Thieu van Mieris en Drieka Tielens.

Margo heeft als hobby edelsmeden en gaat graag een stuk wandelen en na afloop met de beentjes omhoog met een goed boek. Ze houdt van een feestje en natuurlijk een glaasje nattigheid en ze is een echte ‘snuiknaas’. Margo bezoekt graag evenementen waarbij Bospop favoriet is. Ze is al 35 jaar lid van VV Koeëkendj Moos en werkt als intern begeleider en als teamleider op de Odaschool op Boshoven.

Vader van de bruidegom: Ton Hendriks
De vader is geboren in Nijmegen en heeft daar ook gestudeerd bij de Radboud Universiteit. Op dit moment werkt hij bij een groot advocatenkantoor op Centrum-Noord. In 1993 heeft hij een grote stap gemaakt naar zijn huidige werk. Een grote hobby is hardlopen. Verder houdt hij van socializen onder het genot van een hapje en een drankje. Ton heeft naar eigen zeggen geen bijnaam maar zijn ouders komen uit Nijmegen en zijn grootouders uit Pannerden bij Lobith.

Moeder van de bruid: May Steen – Janssen
May is een dochter van Neer van Wienand van Sjang vanne Meulen en Toos van de Smeed van Tjeu de Smeed van Wullem van Geele uit Altweerterheide.

May houdt wel van een lekker potje koken, kijkt graag naar een spannende film en als ontspanning gaat ze graag tennissen. Ze heeft heel veel jaren gewerkt bij de gemeente Weert en bemoeide zich vooral met het uitgeven van vergunningen. Tegenwoordig doet ze dat bij de gemeente Peel en Maas op de afdeling feesten en partijen.

Vader van de bruid: Thijs Scheijmans
Thijs is de zoon van Jan van Mathieu van de Houthandel op de Biest en Peet van de Pannekletsers uit Tegelen.

Thijs is opgegroeid op de Biest en heeft daar tot het afgelopen jaar heel veel tijd doorgebracht. Hij zit vol in het hout. Hij houdt van een gezellig samenzijn met de familie en vrienden. Hij werkt graag in zijn vrije tijd in de tuin.

Getuige van de bruidegom: Mark Gruijthuijsen
Mark is een zoon van Paul vanne Gruijt en van Roos van Meister Stribos.

Mark heeft als grote hobby vastelaovendjliedjes schrijven en zingen. Op stap gaan is een andere grote hobby van hem. Verder gaat hij graag een potje voetballen bij Oda op Boshoven en tennissen. Voor zijn werk is hij elke dag te vinden in een grote winkel met ijzer en gereedschap in de Beekstraat.

Getuige van de bruid: Ellen Teeuwen
Ellen is een dochter van Ton van Gon van d’n Îngel en Thieu Tieëuwe en van Tilly van Harry van de Keuning van Laor en Annie van Vêrkes Teis.

Ellen gaat graag reizen als het kan en het liefst zo ver mogelijk weg. Ze gaat graag uit eten en borrelen met vrienden. Sporten is een andere hobby. Werken doet ze bij de beste voetbalclub van het zuiden, bij PSV. Daar begeleidt ze mensen met een verstandelijke handicap bij het werk dat ze voor PSV doen.

Bekijk een sfeerimpressie:
[nggallery id=’8984′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie