Storm Ciara zorgt voor nodige schade

(Foto’s/video) Ciara, ook Weert liet ze niet ongemoeid. De storm die over Nederland trok zorgde ook in Weert voor de nodige schade. De brandweer mocht meermaals op pad in de regio Weert en Cranendonck. Bekijk een overzicht van enkele meldingen.

17.00u – Dakplaat losgewaaid – Geuzendijk, Weert
De brandweer kreeg een melding van een los gewaaide dakplaat bij een pand van een garagebedrijf aan de Geuzendijk. Met behulp van een ladderwagen werden en betonnen blokken op het dak gelegd zodat de platen niet verder mee konden los waaien.

17.55u – Conifeer buigt – Adam van Moorselstraat, Budel-Schoot
De brandweer van Budel kreeg een melding van een gebogen conifeer aan de Adam van Moorselstraat in Budel-Schoot. Deze conifeer dreigde op de schutting en garage van de buren te vallen. De brandweer zaagde de takken vanaf het garagedak van de buren waarna het gevaar was geweken.

18.10u – Boom op de weg – Truyenhoekweg, Weert
Op de Truyenhoekweg was een boom op de weg gevallen door de harde wind. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en de weg vrij gemaakt.

18.15u – Losse dakpannen – Maasenweg, Weert
Bij een een nieuwbouwwoning op Laarveld waren dakpannen los gewaaid. De brandweer verwijderde de losliggende pannen zodat ze niet naar beneden konden vallen.

18.30u – Boom op auto – Christinelaan, Weert
Op de Christinelaan was een berkenboom ongevallen en bovenop een hekweg en een geparkeerde auto terecht gekomen. Bij het incident raakte niemand gewond. De brandweer verwijderde de boom. De auto en het hekwerk raakten flink beschadigd.

18.45u – Kap schoorsteen los gewaaid – Tijdigstraat, Weert
Bij een woning aan de Tijdigstraat zat een metalen kap van een schoorsteen met nog maar 1 pootje vast aan de stenen. Om te voorkomen dat de kap naar beneden zou vallen werd deze door de brandweer verwijderd.

21.00u – Boom op de weg – Geuzendijk / Maarheezerhuttendijk, Weert
Op de Geuzendijk was een boom op het fietspad gevallen. Nadat de brandweer het fietspad had vrijgemaakt reden ze door naar de nabij gelegen Maarheezerhuttendijk. Hier lagen enkele takken en een boom op de weg. Ook hier kwam de kettingzaag aan te pas om de weg vrij te maken.

22.50u – Tak op de weg – Hugten, Maarheeze
Ook in Maarheeze kon de kettingzaag uit de brandweerwagen worden gehaald. Op de Hugten was een grote tak op de weg gevallen. De brandweer zaagde de tak in stukken en maakte de weg vrij voor het verkeer.

23.00u – Overkapping beschadigd – Kerkstraat, Weert
Bij een appartementencomplex aan de Kerkstraat was op de bovenste etage de overkapping los gewaaid. Het middelste deel was zelfs helemaal verdwenen. Met spanbanden maakte de brandweer de nog bestaande delen vast. Omdat de nog bestaande delen van de overkapping wind vingen werden de platen verwijderd. De loszittende onderdelen werden met een zaag verwijderd.

0.15u – Bebording omgewaaid – St. Jozelfslaan, Weert
Op de kruising St. Jozefslaan / Victor de Stuersstraat was de bebording die dient voor de afzetting vanwege werkzaamheden omgevallen. De brandweer werd gebeld en heeft de bebording weer rechtop gezet.

0.30u – Boom omgewaaid – Trancheeweg, Weert
In een tuin van een woning aan de Trancheeweg was een boom omgewaaid. De grote boom viel op een poort en een deel kwam op de weg terecht. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en de weg weer vrij gemaakt.

Video via Youtube

https://youtu.be/6Q9tK9MtFJU