NK tickets bij thuiswedstrijd turners

(Foto’s) Op zondag 16 februari was er weer een geweldig turnspektakel te zien in turnhal De Kazerne. Er waren wedstrijden tussen Limburgse, Brabantse en Zeeuwse turners met als doel om een felbegeerd plekje in de landelijke NK cyclus te bemachtigen. Gedurende deze dag kwamen in drie wedstrijdrondes zo’n 200 turners uit de benjamin talenten-, 1e, 2e, 3e en 4e divisie instap en pupil in actie. Hieronder een korte samenvatting van deze sportieve dag.

Eerste NK tickets zijn binnen

In de eerste wedstrijd mochten de benjamin talenten Jip Derks, Aaron van Dijk, Mik Geerligs en Wes van Goor laten zien wat ze allemaal geleerd hadden. Jip werd 13e, Aaron 22e, Mik 10e en Wes 16e. Over twee plaatsingswedstrijden gezien gaan Mik en Wes door naar de NK finale. Viktor Klaassen, Simon Haanen, Rune Bekkers en Pim Kirkels turnen bij de pupillen 3e divisie. Viktor werd 15e, Simon 24e, Rune 19e en Pim 2e met een zilveren plak. Met deze mooie scores zijn alle vier de mannen geplaatst voor de kwartfinale van het NK.

Pupil 2e divisionist Wouter van den Brandt was na zijn gouden podiumplek in de eerste plaatsingswedstrijd al geplaatst. In deze wedstrijd alweer een podiumplek voor Wouter dit keer werd het de zilveren medaille.

De mannen uit de 1e divisie zijn vanwege de lage deelnemersaantallen automatisch geplaatst voor het NK traject. Voor Stan Smits van Waesberghe, Niels Boelens en Milan Beek was dit daarom een oefenwedstrijd om zo wedstrijdritme op te doen. Zij kunnen tevreden terugkijken op hun ontwikkeling en kunnen zich verder voorbereiden op de eerste NK wedstrijd.

Tiën en Pim door naar de kwartfinale

De tweede wedstrijd van de dag was voor de 3e divisie instappers Tiën Taman en Pim Waals en instappers 4e divisie Zino Curvers, Gijs ter Horst, Tibbe Kneepkens en Sjoerd Timmermans. Tiën mistte op één haar na het podium en werd 5e, Pim 11e. Beide mannen zijn door en geplaatst voor de kwartfinale van het NK. Zino werd uiteindelijk 17e, Gijs 6e, Tibbe 20e en Sjoerd 32e. Voor de instappers 4e divisie was dit pas hun eerste plaatsingswedstrijd, zij moeten eind maart nog naar Sas van Gent voor de tweede wedstrijd.

Door naar de volgende ronde

In de derde en laatste wedstrijd van de zondag was het de beurt aan de pupillen 4e divisie Mike Boogers en Rens van Wijk en de instappers 2e divisie Rune Faber, Tijs Salmans en Thomas de Leeuw. Mike werd 17e en Rens 5e. De heren kunnen zich nu opmaken voor hun 2e kwalificatiewedstrijd.

Rune werd 16e, Tijs 18e en Thomas mocht het podium betreden en werd 2e, de zilveren medaille. In dit sterk deelnemersveld bij de instappers 2e divisie zijn alle drie de mannen door naar de volgende ronde en geplaatst voor de kwartfinale van het NK.