Twee keer Boôrebroèleft Bosseve

Vastelaovendj Reageer 3 min. leestijd

Boshoven is twee weekenden in de ban van feestelijke boerenbruiloften. Op vrijdag 7 februari wordt het boerenbruidspaar van dit jaar in de onecht verbonden tijdens de feestelijke Boôrebroèleft Bosseve. Een week later, op 14 februari, is het de beurt aan de jeugd om er een groot feest van te maken.

Een van de vaste pijlers van het activiteitenprogramma van VV de Brökwagters is de jaarlijkse Boôrebroèleft. Het feest wordt in navolging van het succesvolle voorgaande jaar wederom niet op een zaterdag, maar op een vrijdag georganiseerd.

Om 19:00 uur begint de avond in Café Aod Bosseve met de bekendmaking van de boerenfamilie, steevast een bont gezelschap van fervente carnavalsvierders woonachtig op Boshoven. Als alle aanwezigen, doorgaans gekleed in traditionele boerenkledij, van een smaakvolle start van de avond hebben kunnen genieten en het toekomstige bruidspaar onofficieel is verloofd, vertrekt het gezelschap in stoet naar Zaal Don Bosco. Daar zal Brökwagters-prins Jeroen I het paar in de onecht verbinden.

Het huwelijk duurt slechts een avond, maar wordt evengoed zeer officieel ondertekend door het echtpaar en de getuigen. De rest van de avond staat in het teken van de receptie en feestelijke muziek. Traditiegetrouw sluit de Brökwagterskapel de avond af met een serenade voor het bruidspaar.

Jeugdboôrebâl

Ook de jeugd kan op Boshoven terecht voor een flinke portie carnaval. Op vrijdag 14 februari, Valentijnsdag, wordt in Zaal Don Bosco het Jeugdboôrebâl georganiseerd. Om 19:00 uur zijn alle kinderen van harte welkom om de bruiloft van het jeugdboerenbruidspaar mee te maken. De avond staat bekend als een gezellige feestelijkheid waar jeugd uit heel Weert naartoe trekt.

VV de Brökwagters

VV de Brökwagters is de carnavalsvereniging van het Brökwagtersrijk, de wijken Boshoven, Hushoven, Vrakker en Laarveld omvattend. Tijdens het carnavalsseizoen wordt Zaal Don Bosco aan de Boshoverweg omgedoopt tot het Brökwagterspeliês. Enkele nog volgende hoogtepunten uit het programma zijn de Damensitzung op 9 februari en de optocht door de wijk op dinsdag 25 februari. Meer informatie over het volledige programma van seizoen 2020 is te vinden op www.brokwagters.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie