480e Hema Volksloop een succes

Onder mooie weersomstandigheden is zondag de 480e Hema IJzeren Man volksloop gelopen. Buiten een beetje wind en links of rechts wat plassen water door de regen van de laatste weken, was er bijzonder goed te lopen.

Er zit weer een groei in het aantal deelnemers. Er verschenen meer dan 160 deelnemers voor de 7 afstanden en ze komen van heinde en verre. Van Helmond, Tegelen, Veldhoven. Maar ook uit Lommel, Kapellen Neeroeteren België en zelfs uit het Duitse Aken.

Veel lopers komen steeds terug voor deze bijzondere loop in het IJzeren Man gebied. Zoals Wil Boskeljon, die zondag voor de 200e keer heeft meegedaan. Een mooie en sportieve prestatie. Want 200 meedoen betekent toch meer als 16,5 jaar meedoen. Maar Wil gaf aan dat hij meer als 25 jaar meedeed. Hij kon echter niet elke keer aanwezig zijn vanwege zijn werk. Uiteraard zijn de organisatie en de vrijwilligers blij met zulke deelnemers. Zij zijn de vaste kern van de loop.

Op 5 april is de volgende loop. De volgende keer is het feest. Dan bestaat deze loop vanaf april 1980 40 jaar. Daar gaan ze er echt een feest van maken. Want door de deelnemers en met de vrijwilligers is het toch gelukt om 40 jaar, elke eerste zondag van de maand deze loop te organiseren. Zeker dankzij alle lopers, want als ze die niet hadden dan houdt het op.

Verrassingen

Zorg dat je 5 april erbij bent want die loop wordt speciaal. “Met vele verrassingen”, zo kondigt de organisatie aan. In ieder geval laten ze dan de jeugd tot 12 jaar op de 1,3 en de 2,5 km gratis deelnemen.

Ze organiseren onder de Jeugd in de regio een kleurenwedstrijd met leuke prijzen. En ze verloten dan diverse prijzen onder de deelnemers. Dat en nog veel meer. Zet de loop van 5 april in je agenda, want je wil er dan bij zijn.

De Volksloop komt mede tot stand door Hema, Posno Sport, Bier en Spijzenlokaal Dennenoord, Erkens Fietstechniek, Gotcha en Leef Studio.

Foto’s door Hema IJzeren Man loop (Rob Timmermans).