Actie gratis compost ophalen

De gemeente Weert organiseert tijdens de Landelijke Compostactie op zaterdag 28 maart weer het gratis afhalen van compost.

Inwoners van de gemeente Weert kunnen dan gratis compost ophalen bij de Milieustraat. Deze compost is gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Met deze actie wil de gemeente Weert je graag bedanken voor het scheiden van je gft-afval.

Actie gratis compost ophalen

Kom op zaterdag 28 maart tussen 9.00 en 15.00 uur naar de Milieustraat, Graafschap Hornelaan 207/209. Je kan dan gratis losse compost afhalen, zolang de voorraad strekt.

Let op: de compost zit niet in zakken, neem dus een aanhangwagen mee.

Zo aan het begin van het tuinseizoen is het een ideaal moment om de compost op te halen. Ze verwachten dan ook dat het druk wordt. Je kan het beste zo vroeg mogelijk komen.

Zelf composteren

Je eigen compost maken van het groente, fruit en tuinafval? Dat kan ook verrassend eenvoudig bij je thuis met een compostvat of composthoop. Zo ben je altijd op de hoogte van de samenstelling van uw eigen gemaakte compost.

Kies de juiste strook bij de Milieustraat

Kom je alleen gratis compost ophalen? Gebruik dan de rechterrijstrook bij de Milieustraat en druk op de groene knop om de slagboom te openen. Medewerkers wijzen je dan verder de weg.

De Milieustraat is op deze dag gewoon open. Dus je kan ook afval komen brengen. Gebruik dan de linkerrijstrook. Nadat je het afval hebt weggebracht, kun je gratis compost mee terug nemen.