Boodschappenuurtje AH voor ouderen

Vanaf maandag 23 maart geeft Albert Heijn speciaal toegang aan ouderen (70+). Op werkdagen van maandag tot en met vrijdag kunnen zij tussen 7:00 en 8:00 uur ’s ochtends terecht in alle winkels* van Albert Heijn in Nederland voordat deze opengaan voor andere klanten.

Albert Heijn rekent op het begrip en medewerking van haar andere klanten voor dit besluit en vraagt hen nadrukkelijk om op andere tijden boodschappen te doen.

Ze adviseren ouderen in principe om voorlopig thuis te blijven en boodschappen te bestellen. Of om anderen te vragen te helpen met boodschappen. Als dat niet lukt, dan kunnen ze met dit speciale boodschappenuurtje toch boodschappen blijven doen, aldus de supermarktketen.

* Er kunnen lokaal andere tijden gelden. Op ah.nl/winkels vinden klanten altijd de actuele openingstijden van alle vestigingen van Albert Heijn.

Afstand houden

Vanaf deze week is het bedrijf druk om de kassa’s en servicebalies van al zijn supermarkten te voorzien van plexiglas scheidingswanden, om te zorgen voor een veilige werkplek voor caissières en een veilige winkelomgeving voor klanten.

Ook vraagt Albert Heijn klanten om bij de kassa’s minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, in lijn met het advies van het RIVM. Daarvoor brengt de supermarktketen op dit moment bij iedere kassa afstandsstrepen op de vloer aan.

Albert Heijn doet bovendien een dringend beroep op klanten om ook minimaal anderhalve meter afstand te houden tot vakkenvullers en overige medewerkers. Meer dan 100.000 medewerkers werken op dit moment met man en macht om iedereen te voorzien van de dagelijkse boodschappen. Albert Heijn vraagt iedereen hen de ruimte te geven om veilig te kunnen werken.