Telefoonnummer voor levensvragen

Plaats een reactie

Met een gezamenlijk initiatief van de verschillende Centra voor Levensvragen in Limburg is er nu één speciaal crisisnummer voor mensen die in verband met de uitbraak van Corona behoefte hebben aan een gesprek met een geestelijk verzorger. Deze geestelijk verzorgers zijn specialisten in begeleiding en ondersteuning bij levensvragen in de laatste levensfase, bij verlies en rouw en bij eenzaamheid.

De Centra voor Levensvragen van de Netwerken Palliatieve Zorg Heuvelland, Oostelijk Zuid-Limburg, Westelijke Mijnstreek en Midden- en Noord -Limburg hebben hun handen ineen geslagen. Dankzij deze samenwerking is er een groot team geestelijk verzorgers beschikbaar, waardoor het mogelijk is dit nummer zeven dagen in de week te bemensen. Iedereen uit de genoemde regio’s kan via het telefoonnummer dagelijks terecht met levensvragen en zorgen, die het coronavirus met zich meebrengt.

Gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over angst dat men ziek wordt, het isolement en de eenzaamheid die deze tijd met zich meebrengt, of in verband met een ziek, terminaal of overleden familielid.

Meer informatie

Het speciale crisisnummer 088-4598110 is dagelijks bereikbaar, maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 8.00 tot 18.00 uur. Het nummer biedt de mogelijkheid voor een persoonlijk telefonisch (beeld) gesprek. Er zijn geen kosten verbonden aan deze gesprekken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie