NMC laat natuur ontdekken

Met de landelijke maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is het openbare leven nagenoeg stil komen te liggen. Maar dat geldt niet voor de natuur.

Wie naar buiten kijkt, ziet dat de natuur tot bloei komt. ’s Morgens hoor je de vogels fluiten, de hazelaar staat in bloei, narcissen steken hun gele kopjes de lucht in en aan vele bomen zitten knoppen die op uitbarsten staan.

Het Natuur- en Milieucentrum post de komende weken regelmatig tips op haar facebookpagina @nmcdeijzerenman voor alle ouders die nu al multi-taskend, thuiswerkend, nieuws-volgend en thuis-scholend alle creativiteit uit de hoge hoed moeten toveren. Tips om samen met je kind(eren) in de tuin te doen, knutselideeën en opdrachten op de computer.

Ook staan er op de site www.nmcweert.nl wandelingen die je samen met je kin-deren kunt maken. Zo kun je langs de Kleine IJzeren Man wandelen en onderweg allerlei opdrachten doen.

Wil je weten meer te weten komen over het landschap in het natuurgebied De IJzeren Man, kies dan voor het Geopad. Zintuigen prikkelen kan bij de verschillende plekken in het Zintuigenpark. Of ontdek de flora en fauna langs een deel van de Tungelroysebeek tijdens de wandeling door De Krang. Voor wie geen internet heeft, liggen de gratis wandelroutes bij de poort van het NMC, aan de Geurtsvenweg 4 in Weert.

Bij de tips en de wandelroutes houdt het NMC rekening met de landelijke richtlijnen van het RIVM. Op deze manier kan het NMC ook al is ze nu gesloten, ouders en kinderen toch op een veilige manier laten zien en ervaren hoe fascinerend de natuur is.