25 jaar Pétanque Club Weert

(Foto’s) Pétanque Club Weert vierde maandag haar 25-jarig bestaan. De club werd opgericht in maart 1995 en dat werd maandag gevierd met een bescheiden feestje met koffie en vlaai.

De club bestaat uit ruim 70 leden die elke week op maandag en donderdag spellen spelen. Petanque is de Provençaalse variant van jeu de boules, hoewel beide termen vaak als synoniemen worden gebruikt. Jeu de boules omvat alle spellen die met metalen ballen worden gespeeld. Petanque is eenvoudig van opzet en de nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht.

De accommodatie van de club is gelegen bij “De Lichtenberg” aan de IJzerenmanweg 15 in Weert. Bij het clubgebouw liggen 23 banen waar elke week in gezellige en ontspannende sfeer pétanque wordt gespeeld op ieders niveau. Meer informatie: https://www.petanqueclubweert.nl/.