Proef met nieuwe indeling weekmarkt

(Foto’s) De weergoden waren zaterdag goed gezind. Een ideaal moment om eens kennis te maken met de nieuwe indeling van de weekmarkt in Weert.

Zaterdag werd er proef gedraaid met de nieuwe opzet van de weekmarkt in Weert. Een aantal marktkramen stonden op de oude vertrouwde locatie, maar en waren ook heel wat marktkramen veranderd van standplaats. Het was voor de bezoekers soms even zoeken, maar dat bracht ook andere marktkramen in het vizier.

Door de nieuwe opstelling van de weekmarkt komt het grootste deel van de kramen op de Nieuwe Markt te staan. Ondernemers willen de Markt inzetten als terrassenplein, niet voor marktkramen. Op deze manier versterken markt- en binnenstadondernemers elkaar. Ook zijn food- en non-foodkramen niet langer gescheiden, maar worden ze juist door elkaar opgesteld.

Volgende week officiele opening

Op 14 maart 2020 wordt om 10.30 uur de weekmarkt feestelijk heropend op de Nieuwe Markt, ter hoogte van Hapjes & Sapjes. De vrolijke openingsact wordt gedaan door clown Desalles. Vervolgens opent wethouder Tessa Geelen de nieuwe weekmarkt officieel. Iedereen is welkom om daarbij aanwezig te zijn. ’s Middags verzorgen de samenwerkende marktlieden en BIZ Ondernemers allerlei soorten theatraal entertainment.

[nggallery id=’9093′]