Stand van zaken SJG: surrealistisch

Plaats een reactie

De ziekenhuizen Viecuri, Zuyderland, MUMC en SJG Weert hebben gezamenlijk een plasma apparaat aangeschaft, die mondkapjes tot twee keer kan reinigen.

Het reinigen zal in Maastricht gaan gebeuren. Hiermee hopen we te voorkomen dat er te weinig mondkapjes beschikbaar zijn, zo meldt het SJG op haar website. Desondanks blijft de oproep voor nieuwe mondkapjes staan. Ze blijven hard nodig, zeker met de coronapiek die nog wordt verwacht.

Centralisatie

Vanaf donderdag 19 maart worden alle (in behandeling zijnde) oncologische patiënten gezien op één locatie in het ziekenhuis. Hiervoor is een aparte afdeling ingericht op de 1e etage van het ziekenhuis (route 59). Hier vinden de spreekuren en de oncologische dagbehandeling plaats, en waar mogelijk aanvullend onderzoek. Het SJG centraliseert de zorg voor onze oncologische patiënten, zodat deze (kwetsbare) patiëntengroep zoveel mogelijk buiten de patiëntenstroom van verdachte en bewezen coronapatiënten wordt gehouden.

Beeldbellen

Om de zorg zoveel mogelijk door te laten gaan, wordt patiënten de mogelijkheid tot beeldbellen geboden. Het SJG gebruikt hiervoor de app BeterDichtbij. Vanaf donderdag 19 maart kunnen al enkele van de beschouwende specialismen als eerste beeldbellen. In de loop van de komende dagen wordt deze functionaliteit voor alle specialisten en specialistische verpleegkundigen die spreekuren houden, uitgerold. Medisch specialisten en andere zorgverleners die spreekuren verzorgen, worden hierover nader geïnstrueerd.

Logeermogelijkheden voor medewerkers

In aanloop naar de te verwachten piek in patiëntenopvang en de daarbij benodigde personele ondersteuning worden in gebouw 2 logeermogelijkheden voor medewerkers ingericht.

Ondersteuning

Er komen bij het SJG veel reacties binnen van mensen die willen komen helpen als verpleegkundige, verzorgden, arts, vrijwilliger of anderszins. De komende dagen bekijken ze wie het SJG waar en wanneer kan inzetten. Nu kunnen ze het nog af met het eigen personeel, maar dat er verse zorgkrachten nodig zullen zijn staat vast.

Woord van bestuurder Inge de Wit

Bestuurder Inge de Wit van het SJG beschrijft in een indrukwekkende blog het surrealistisch beeld in het Weerter ziekenhuis. Lees het via: https://sjgweert.nl/home/actuele-informatie-coronavirus/blogs-corona.

Aantallen

Het SJG geeft geen update meer over het aantal patiënten dat opgenomen ligt met het coronavirus in SJG Weert. Dit wisselt zo snel, dat het bijhouden van een actueel beeld onmogelijk wordt. De meest actuele cijfers staan op de website van het RIVM: www.rivm.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie