Trajectcontrole in brand gestoken

(Foto’s/video) De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag rond 0.20 uur gealarmeerd voor een buitenbrand op de Kempenweg (N564) in Weert.

Ter plaatse stond een schakelkast van de trajectcontrole in brand. Het betrof de schakelkast bij de camera’s net voor de afslag bij Budel-Dorplein. Voorbijgangers uit België merkten de brand op en alarmeerden de hulpdiensten. De brandweer kwam met een tankautospuit ter plaatse om het vuur te doven.

Bij de brandhaard werden smeulende bandenresten aangetroffen. Vermoedelijk heeft de brandstichter een autoband om de schakelkast heen gehangen en deze moedwillig in brand gestoken. Blijkbaar was er iemand niet zo’n fan van de trajectcontrole die overigens nog geactiveerd moet worden. De schakelkast raakte ook van binnen zwaar beschadigd.

Het Openbaar Ministerie is momenteel bezig met een gefaseerde uitrol van de trajectcontrole op N-wegen in Nederland. Ook de trajectcontrole op de Kempenweg in Weert zou later dit jaar geactiveerd worden.

Het Openbaar Ministerie wil met de trajectcontrole de verkeersveiligheid op de provinciale wegen te vergroten. Omdat 20% van de dodelijke slachtoffers valt op provinciale wegen, is het handhaven op snelheid als bijdrage aan het vergroten van de verkeersveiligheid één van de verkeersprioriteiten van het OM, maar daar blijkt niet iedereen het mee eens te zijn.

Video via Youtube

https://youtu.be/JGTUb1EP86g