Gaslek in Serviliusstraat

Plaats een reactie

(Foto’s) Maandagavond is een flatgebouw aan de Serviliusstraat een gaslek waargenomen. Monteurs van Enexis waren als eerste ter plaatse en constateerde een hoge concentratie gas in het complex. Ze besloten vervolgens om uit voorzorg de brandweer te alarmeren.

Nadat de brandweer was gearriveerd gingen de monteurs verder op onderzoek uit. Er werd geconstateerd dat er gas in de kruipruimte aanwezig was. Vervolgens werd besloten om uit voorzorg de bewoners van de 10 flatwoningen op de begane grond te evacueren. Een aantal bewoners werd opgevangen in een gemeenschappelijke ruimte even verderop. De andere bewoners werden per bus opgehaald en naar het Stadhuis van Weert gebracht zodat de richtlijnen van RIVM nagekomen werden.

Intussen was de directe omgeving afgezet met lint. De woningen werden geventileerd en de gasleiding in de straat werd afgesloten. Nadat de woningen voldoende waren geventileerd konden de bewoners weer terugkeren naar hun woning.

Wonen Limburg, de eigenaar van het complex, moet de situatie verder afhandelen. Het lek zal nog gedicht moeten worden.

Eerdere meldingen

De bewoners gaven aan dat er al vaker een gaslucht werd waargenomen. Op 2 maart en 3 maart stond de brandweer ook al op de stoep vanwege een mogelijk gaslek.

[nggallery id=’9212′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie