Biodiversiteitschallenge

Plaats een reactie
Foto via: IVN Limburg

Door de coronamaatregelen blijven we met zijn allen zoveel mogelijk thuis en zien we minder natuur. Toch is ook in je eigen achtertuin genoeg natuur te ontdekken. Zelfs in een klein tuintje komen honderden soorten planten en dieren voor. Met de app ObsIdentify kun je ze op naam brengen. Bovendien kun je in het weekend van 25 en 26 april meedoen aan een biodiversiteitschallenge in je eigen tuin.

Je hoeft niet ver van huis om veel soorten planten en dieren te zien. Ga maar eens na. Hoeveel verschillende soorten vogels zie en hoor je op een dag in je eigen achtertuin? Die diversiteit bestaat ook in insecten, bodemdieren en planten. Een regenworm is niet zomaar een regenworm, er zijn veel verschillende soorten waarvan er meerdere in de tuin voorkomen. Dit is ook het geval bij pissebedden, slakken en lieveheersbeestjes. Daarmee kan een soortenlijstje al snel oplopen. Om alle soorten ook te kunnen herkennen, is er de gratis app ObsIdentify. Deze app, voorzien van herkenningssoftware, kan jou vanaf een foto de naam van een soort geven en de waarneming doorsturen naar Waarneming.nl. Ook op Waarneming.nl zelf is deze mogelijkheid aanwezig, voor wie liever een website gebruikt. Kennis van soorten is dus niet vereist om op ontdekking te gaan in je eigen tuin.

Limburgers worden uitgedaagd

Het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg roept iedereen in Limburg op om tijdens het weekend van 25 en 26 april op onderzoek te gaan in eigen tuin, om zo de biodiversiteit in Limburgse tuinen in kaart te brengen. Je doet mee door waarnemingen te doen en op te slaan met ObsIdentify of Waarneming.nl. Met deze waarnemingen draag je bij aan het 10.110 soortenjaar. Dit is een jaar waarin het Natuurhistorisch Genootschap zoveel mogelijk nuttige informatie wil verzamelen over onze biodiversiteit, met als ultiem doel het vinden van 10.110 soorten in Limburg in 2020.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie