Brand in kerk Swartbroek loos alarm

(Foto’s/video) De brandweer en politie zijn zondagavond rond 22.25 uur gealarmeerd voor een gebouwbrand aan het Sint Cornelisplein in Swartbroek.

Een omwonende had rookontwikkeling waargenomen bij de kerk. Hij vertrouwde het niet en schakelde de brandweer in. De brandweer kwam met een tankautospuit en ladderwagen ter plaatse. Samen met de politie gingen de brandweerlieden op onderzoek uit. Vanaf de buitenkant was niks meer waar te nemen.

Nadat de sleutelhouder van de kerk arriveerde gingen de brandweerlieden in de kerk op zoek naar een mogelijke brandhaard. Er werd uiteindelijk niets aangetroffen. Het bleek loos alarm te zijn. Wat de oorzaak is geweest van de rookontwikkeling blijft onverklaarbaar.

Video via Youtube

https://youtu.be/p7mRsj3aYJk

[nggallery id=’9237′]