Brandlucht blijft nog even te ruiken

Foto (via Stefan): Peelbrand te zien vanuit de Poort van Limburg in Weert

Vanochtend was de brand in de Deurnese Peel in grote delen van Noord-Limburg te ruiken. Inmiddels wordt de geur minder, maar het kan natuurlijk dat je zo nu en dan deze geur ruikt. Het belangrijkste om te weten is dat deze geur geen reden tot zorg is voor de gezondheid. Dat blijkt uit de metingen, zo meldt de gemeente Weert.

Desondanks kan het zo zijn dat je wat last heeft van de geur. Op dat moment kun je de ramen en deuren sluiten en het ventilatiesysteem uitschakelen, totdat de geur weer verdwenen is.

Komende dagen

Door de voorspelde windrichting kan het zo zijn dat delen van de gemeenten Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Leudal en Nederweert ook de komende dagen te maken krijgen met geuroverlast. Dichter in de buurt van de brand in de Deurnese Peel kan naast de geur ook rook waarneembaar zijn.

In natuurgebied de Deurnese Peel wordt op dit moment door de brandweer nageblust na de hevige brand van de afgelopen dagen.