Dringen geblazen op de Geuzendijk

(Foto’s/video) Tijd voor wat vrolijke lente-plaatjes. Met dit mooie weer wil mens en dier graag naar buiten. De mensen moeten voorlopig nog zoveel mogelijk binnen blijven, maar dat geldt niet voor bijvoorbeeld de koeien.

Het was dan ook dringen geblazen zondagmiddag op de Geuzendijk in Weert. De tientallen koeien van melkveehouderij van de familie Pouwels mochten vandaag weer de weide in. Een mooi en typisch Nederlands plaatje om te zien waarbij de koeien letterlijk dansend de weide in renden.

De koe in de wei kenmerkt ons landschap. Mensen hechten veel waarde aan dit beeld. Ook in het buitenland staat het beeld van de koe in de wei bekend als typisch Nederlands. Zuivelondernemingen stimuleren weidegang. De consument weet inmiddels de koe in de wei ook te waarderen. Zo is de vraag naar weidezuivel de afgelopen jaren toegenomen.

Video via Youtube

https://youtu.be/8QmLtd0TJMc