Geen Limburg Festival in 2020

Foto door: Theo Van de Winkel

Na de nieuwe berichtgeving van onze minister-president, is de organisatie genoodzaakt om de 38e editie van het Limburg Festival te annuleren. Dit tot hun grote spijt. Toch er zijn momenteel simpelweg belangrijkere zaken; veiligheid en gezondheid boven alles. Oftewel gezond verstand boven een bloedend hart.

Buitengewone tijden

Want deze beslissing doet natuurlijk pijn. Voor de eerste keer in 38 jaar geen Limburg Festival. Voor iedereen die er mee te maken heeft een hard gelag: van de artiesten op de podia tot alle doeners in het veld, van de denkers achter hun pc tot de bouwers achter de schermen. En natuurlijk ook voor jullie, bezoekers van binnen en buiten de provincie Limburg. Maar buitengewone tijden vragen nu eenmaal om buitengewone maatregelen. Het zij zo. Maar ze zijn er van overtuigd dat we in 2021 van 25 t/m 29 augustus met nieuw elan terug zullen komen.

Wat kan en wat mag er nog?

In de stoutste dromen beraadt de organisatie zich nog over welke aangepaste scenario’s wellicht wel nog mogelijk en haalbaar zijn in 2020. Zien ze bijvoorbeeld mogelijkheden om op een later tijdstip in het jaar enkele bijzondere voorstellingen te programmeren? Een en ander uiteraard aan de hand van de dan geldende richtlijnen. Wat kan en mag er nog? Dat gaan we eerst in beeld brengen. En het moge bovenal duidelijk zijn dat we ons te allen tijde als eerste rekenschap zullen geven van de veiligheid en gezondheid van het publiek, de makers en het team.

25 t/m 29 augustus 2021

Voor nu wensen ze iedereen in deze bizarre tijd heel veel sterkte en gezondheid toe. Blijf gezond en kom dichterbij elkaar door afstand te houden. En dan hopen ze jullie allemaal in goede gezondheid weer te zien op het 38e Limburg Festival van 25 t/m 29 augustus 2021.