Kermissen in Cranendonck afgelast

1 reactie

Cranendonck – Het college van burgemeester en wethouders van Cranendonck heeft besloten om vanwege het coronavirus dit jaar de kermissen niet door te laten gaan in de gemeente.

In de landelijke maatregelen is bepaald dat evenementen in elk geval tot 1 september 2020 niet zijn toegestaan vanwege het samenkomen van veel mensen waarbij de benodigde anderhalve meter afstand niet gewaarborgd kan worden.

In de kernen Budel en Gastel vinden de jaarlijkse kermissen normaal gesproken plaats in augustus en september, respectievelijk van 29 augustus tot en met 2 september en van 19 september tot en met 22 september. Wethouder Lemmen heeft voorafgaand aan het besluit gesproken met de Stichting Gastel Kermis.

Het besluit van het college berust onder andere op het feit dat nog onbekend is wat er na 1 september wel of niet mag. Ook het samenbrengen van veel mensen ziet het college op dit moment als niet wenselijk, gezien de richtlijnen van het RIVM. Andere argumenten zijn dat de kermis in Gastel onlosmakelijk verbonden is met de kermissen van Soerendonk en Maarheeze, die niet kunnen gaan als direct gevolg van de Corona-maatregelen.

Omdat de voorbereiding voor een kermis de nodige tijd en inspanning kost, wil het college met dit besluit duidelijkheid bieden aan inwoners, horeca en kermisexploitanten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie