Uitreiking Cultuurprijs Weert verplaatst

Algemeen Corona Weert Reageer 2 min. leestijd

Ook het bestuur van de stichting Cultuurprijs Weert ziet zich door de overmacht vanwege het coronavirus Covid-19 genoodzaakt af te zien van de geplande feestelijke cultuuravond eind november dit jaar. De eerste uitreiking van de Cultuurprijs Weert zal nu plaatsvinden op zaterdag 16 oktober 2021 tijdens een culturele feestavond in het Weerter Munttheater.

Zoals bekend, hebben alle maatregelen om de coronacrisis in te dammen er ook toe geleid dat het hele (publieke) culturele leven tot stilstand is gekomen. Doordat een groot deel van het huidig seizoen niet meer benut kan worden voor exposities, uitvoeringen, evenementen en andere publieke uitingsvormen is er ook geen gelegenheid meer om zulke culturele prestaties in het Weerterland te beoordelen. Dat is erg spijtig, zowel voor de uitvoerenden als voor het publiek.

Veelzijdigheid

Zoals koning Willem-Alexander op zijn verjaardag zei: ‘Wat in het vat zit, verzuurt niet.’ Het bestuur van de stichting Cultuurprijs Weert deelt deze visie. Het goede nieuws is dus dat volgend jaar alles alsnog doorgaat. Goed nieuws is ook dat tot voor het uitbreken van de huidige gezondheidscrisis er al verrassend veel en veelzijdige aanmeldingen waren. Al deze kandidaten blijven ook volgend jaar meedingen. Bij de start van het volgend cultureel seizoen opent ook weer de mogelijkheid voor het aanmelden van nieuwe kandidaten.

Cultureel klimaat

Cultuurprijs Weert is een initiatief van de vier culturele instellingen: RICK, Munttheater, Muziekcentrum De Bosuil en Theater de Huiskamer. Voorzitter Emile Florack: ‘Wij hopen als bestuur dat het publiek deze onderscheiding collectief blijft omarmen voor het uitspreken van waardering voor mensen die vóór of achter de schermen een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele leven in Weert en Nederweert. Zeker ook tijdens en na het overwinnen van de huidige crisis.’

Website

Alle ontwikkelingen rondom de Cultuurprijs Weert blijven te volgen op de website: www.cultuurprijsweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie