Online groene sessie voor tuiniers

Tuinman | Foto via: Depositphotos

Steeds meer mensen kiezen voor meer groen en minder tegels in hun tuin. Goed tegen wateroverlast, maar wist je dat je daarmee ook een bijdrage levert aan het behoud van insecten, vogels en andere dieren? Met de Weerter 2020 Challenge: Tijd voor biodiversiteit! wil de gemeente Weert samen met haar inwoners, scholen en bedrijven het verschil maken in biodiversiteit. In het kader daarvan organiseren we samen met Heerlijk Weert, IVN Natuureducatie en de KNNV op 30 juni en 7 juli een gratis webinar ‘Kennismaken met een levende tuin’.

Het inleidende webinar ‘Kennismaken met een levende tuin’ bestaat uit twee interactieve online sessies die je vanuit thuis kunt volgen. Je leert in korte tijd wat een levende tuin is en hoe je jouw tuin natuurlijker en diervriendelijker kan maken. Op dinsdagavond 30 juni (19.30 – 21.00 uur) start het webinar met een introductie en exact een week later volgt de verdieping. Er is ruimte om vragen te stellen. Gemeente Weert biedt dit webinar gratis aan voor inwoners. Er is plek voor 40 deelnemers, dus schrijf je snel in via de website www.ivn.nl/webinarlevendetuin. Je ontvangt een bevestiging per mail met een beveiligde inlogcode.

Challenge: Tijd voor biodiversiteit!

Dit jaar is de gemeente Weert gestart met de Weerter 2020 Challenge: Tijd voor biodiversiteit! Samen met inwoners, scholen en bedrijven delen we zoveel mogelijk kleine en grote initiatieven die de nieuwsgierigheid aanwakkeren om de groene wereld te ontdekken en verbeteren. Via de Heerlijk Weert-website (www.heerlijkweert.nl), Facebook en Instagram worden tips gedeeld om van groen te genieten en de biodiversiteit te stimuleren. Daar hoef je geen grote tuin of groene vingers voor te hebben.

Geert Gabriëls, wethouder duurzaamheid: “De challenge geeft allerlei voorbeelden hoe u het verschil kunt maken. Het allerleukste is dat volgers nu zelf met tips komen. Zo helpen we elkaar en leren we van elkaar. Samen bewuster naar de natuur kijken, dat is het doel. Van daaruit gaan we het vanzelf meer waarderen en er beter voor zorgen. Verandering begint met een kleine stap in de goede richting. Denk aan een pot met heerlijk geurende kruiden op uw balkon, fietsend naar het werk, minder vlees eten, een vogelhuisje ophangen of één van de tips uit dit webinar! U moet doen wat in uw leven past en waar u zich goed bij voelt.”

Over IVN en KNNV

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. De KNNV is de landelijke vereniging voor veldbiologie, voor actieve natuurliefhebbers en –beschermers. Voor mensen die graag meer over de natuur, planten en dieren willen weten en ervan genieten. KNNV-leden organiseren natuurexcursies, inventarisaties, lezingen en cursussen, want wat is er leuker dan samen met anderen de natuur ontdekken?