Appartement Stramproy tijdelijk op slot

112 Algemeen Dorpen Stramproy 4 reacties 2 min. leestijd
Foto door: Gemeente Weert

Burgemeester Leppink – Schuitema heeft besloten een appartement aan de Julianastraat in Stramproy voor drie maanden te sluiten. Dit gebeurt nadat in het appartement een in werking zijnde hennepkwekerij is aangetroffen.

Tijdelijke sluiting

De politie trof deze hennepkwekerij in dit appartement aan op 29 januari 2020. Daarom wordt het appartement vanaf 11 juni voor drie maanden gesloten. Gedurende die tijd is het verboden het appartement te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester van de gemeente Weert een bijdrage leveren aan de bestrijding van de drugscriminaliteit. In dit geval betrof het een appartement dat werd verhuurd. De verhuurder heeft de huurder inmiddels uitgezet. Ook om een signaal af te geven naar verhuurders wordt het appartement alsnog drie maanden gesloten.

Wet Damocles

De sluiting gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid). Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast

Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Weert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties