Watertaps WML in juni open

De 125 Limburgse watertaps zijn vanaf 13 juni weer in gebruik. Nu het ’nieuwe normale’ leven begint vorm te krijgen en we op gepaste afstand eropuit gaan, kunnen liefhebbers onderweg weer drinkwater tappen. Het advies is om bij het tappen de richtlijnen in acht te nemen.

WML adviseert bij het tappen het volgende:
• Bedien de drukknop met schone handen.
• Voorkom zoveel mogelijk direct contact met de tap.
• Raak het punt waar het drinkwater uitstroomt niet aan.

Tip: de drukknop kan bijvoorbeeld ook bediend worden door gebruik te maken van een schone zakdoek of handschoen.

Het drinkwater is van uitstekende kwaliteit en veilig om te drinken. Het coronavirus wordt niet aangetroffen in het drinkwater. Dit wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Belangrijk is om bij het tappen aan de hygiëne richtlijnen te houden, dan kan heel Limburg weer genieten van vers getapt drinkwater op openbare plekken. Laten we samen het beste in Limburg naar boven halen.

Benieuwd waar de 125 watertappunten in Limburg staan? Download de app “Slokje Limburg” via Google Play of de App Store.