Brandweer moet man van pluche handboeien bevrijden

(Foto’s) De brandweer van Weert kreeg donderdagavond een niet alledaagse melding. Een man had tijdens een feestje pluche handboeien omgekregen, maar kreeg ze er vervolgens niet meer af.

Na wat doe-het-zelf pogingen werd er een hulplijn ingeschakeld waarna de brandweer werd opgeroepen. De brandweer had het juiste gereedschap voorhanden om de bloeddoorstroming in de arm van het slachtoffer weer normaal te laten verlopen.

Door middel van een kniptang werd de man bevrijd van zijn handboeien. De handboei had stevig om de pols gezeten. Ondanks het ‘pluche’ had de feestganger toch nog behoorlijk last van zijn pols. Een medische behandeling was vooralsnog niet nodig en het feestje kon worden hervat.

Video via Youtube: https://youtu.be/rX1KOZtdEf8