Politie zoekt brandstichters Slot Cranendonck Soerendonk

Soerendonk – (Foto’s/video) Dinsdagavond besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan een brandstichting op camping Slot Cranendonck in Soerendonk op 2 juni 2020.

Die nacht werd een auto van de campingbeheerder in brand gestoken. De brand sloeg over naar de woning, met alle gevolgen van dien.

Twee daders (één vatte zelfs vlam)

Het programma toonde bewakingsbeelden en zoekt info over de twee daders. Een van de daders vatte zelf vlam toen ze door middel van een jerrycan een auto in brand staken. Het vuur sloeg vervolgens over naar de woning waar op dat moment mensen en dieren lagen te slapen.

De twee bewoners wisten op tijd te vluchten, maar hun drie katten overleefden de brand niet.

Maar wie deden het en waarom?

De vraag is niet alleen wie dit deden, maar ook waarom? Deze zaak is in onderzoek bij de recherche in het district Helmond, dat ook bezig is met nog twee nachtelijke branden eerder dit jaar, waarbij de voordeuren van de woningen in brand zijn gestoken en waar de slapende bewoners maar net op tijd de woning konden verlaten.

Voor die brandstichtingen op 7 januari op de Hazestraat en op 17 april op de Oranje Nassaustraat in Valkenswaard zijn we nog op zoek naar getuigen.

Wie heeft iets gezien of heeft andere informatie die de politie naar een dader(s) kan leiden? Bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000. Meer informatie: https://iwdg.nl/2DIkQ4B. Hier kun je ook online een tip insturen of de slachtoffers een sterktewens sturen.

Video Opsporing Verzocht: https://youtu.be/vEx_vC3zAxs