13-jarige Alicia Bocken Nederlands Kampioen Springen bij de Children

Plaats een reactie
Alicia Bocken | Foto door: FotoTrailer

De 13-jarige Alicia Bocken Weert mag zich sinds afgelopen weekend Nederlands kampioene noemen in bij de Children. Ze volgt hiermee haar zus Emma op, die vorig jaar eveneens met het paard Dagma de nationale titel bij de Children opeiste.

Alicia Bocken was de eerste Nederlands kampioen die dit weekend werd gehuldigd. De titelstrijd voor de Nederlandse springruiters werd verreden bij Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg, zo meldt de KNHS.

In de eerste manche van de finale werden de kaarten al flink geschud en kwam de 13-jarige Alicia Bocken als enige zonder fouten over de streep met haar 12-jarige merrie Dagma. Met minder dan een balk voorsprong op haar naaste rivalen Thijmen Vos, Yfke Priem en Britt Schaper, begon Alicia aan de tweede en beslissende manche, die naar de iets koelere avonduren was verschoven.

Thijmen Vos maakte een fout en kwam daardoor naast het podium terecht. Yfke Priem en Pien de Boer verhoogden met een foutloze tweede manche de druk op klassementsleidster Alicia Bocken. Maar de 13-jarige amazone hield ondanks de warmte het hoofd koel. Ze reed met Dagma haar vierde foutloze parcours, waardoor zij de hoogste trede van het – compleet met jongedames gevulde – podium mocht beklimmen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie