Alzheimer Café Weert gaat weer van start

Hoewel corona ons land nog steeds in de greep houdt, zijn ze van Alzheimer Café Weert op het punt aangekomen dat ze van Alzheimer Nederland het groene licht hebben gekregen om de gasten weer te ontvangen in het Alzheimer Café, dus ze gaan herstarten. Daaraan zijn echter wel een aantal voorwaarden verbonden en daar zal de organisatie zich strikt aan houden, want de gezondheid van allen staat voorop.

Andere dag

Alzheimer Café Weert zal de gasten ontvangen in de grote zaal van het Keenter Hart. Dat betekent bovendien dat ze van de 3e maandag in de maand verhuizen naar de 2e woensdag. Het eerstkomende Alzheimer Café zal dus worden gehouden op woensdag 9 september a.s.

Gewijzigd programma

Het jaarprogramma komt te vervallen. De theatervoorstelling die voor september was voorzien gaat niet door, maar wordt naar een later tijdstip verschoven. Deze avond hebben ze ook geen gastspreker, maar gaan ze met de bezoekers in groepjes in gesprek over de afgelopen periode. Wat zijn de ervaringen? Waar liep men tegenaan? Wat was het moeilijkst?

Aanmelden verplicht

Door de 1,5 meter afstand is de organisatie beperkt in het aantal bezoekers, dus men dient zich vooraf aan te melden. Dit kan via email: [email protected] met vermelding van het telefoonnummer waaronder men bereikbaar is. Dit is verplicht! Per huishouden zijn slechts 2 personen toegestaan.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom in het Alzheimer Café, zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers familieleden, zorgverleners als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud, maar op dit moment geldt: vooraf aanmelden verplicht en vol is vol. Bezoekers dienen de aanwijzingen van de corona-maatregelen op te volgen. Uiteraard is er bij binnenkomst koffie of thee en in de pauze zal er worden rondgegaan voor consumpties.

Het Alzheimer Café wordt gehouden in het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH te Weert en is vanaf 19.15 uur geopend. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Voor verdere informatie zie de website: Alzheimer Café Weert