Brandweer bevrijdt paard uit veerooster in Laurabossen

(Foto’s/video) De brandweer van Budel en Weert hebben maandagavond een paard uit een veerooster bevrijd.

Omstreeks 18.00 uur kreeg de brandweer van Budel de melding dat in de buurt van De Hoort in Budel-Dorplein een dier in problemen zou zijn geraakt. De brandweer zocht het gebied af, zelfs vanuit het naastgelegen Belgische Hamont-Achel. Omdat de locatie-beschrijving onduidelijk was duurde de zoektocht enige tijd. Uiteindelijk werd de locatie wel duidelijk. Het paard bleek vast te zitten bij een veerooster in de Laurabossen nabij de Kettingdijk in Altweerterheide.

De brandweer van Budel spoedde zich naar de locatie. Ter plaatse troffen ze een paard aan die met één poot vast zat in het rooster. Dit was gebeurd nadat een paardensjees over het veerooster wilde rijden. Echter had men door de zon het veerooster te laat opgemerkt.

De brandweer van Budel riep een hulpverleningsvoertuig van de brandweer Weert ter assistentie erbij. Ook de politie en een dierenarts werden ingeseind.

De dierenarts uit Ell was vervolgens ook snel op locatie waarna het paard werd verdoofd zodat het niet in paniek zou raken. Na een kwartier ging de brandweer met een slijptol en een hydraulische spreider aan de slag om het paard te bevrijden.

De reddingsactie slaagde waarna het paard uit zijn benarde positie kon worden bevrijd. Het dier werd vervolgens naar een weide gedragen. Daar kreeg het lichtgewonde paard een verband aangelegd. Het is nu wachten tot het paard weer wakker wordt. Vermoedelijk komt het dier er weer helemaal bovenop.

Video via Youtube: https://youtu.be/40N0eGs5lQI