Grote brand legt monumentale schuur in de as in Beegden

Beegden – De brandweer van Weert, Nederweert, Ittervoort, Wessem en Roermond zijn zaterdag iets voor middernacht gealarmeerd voor een grote brand in Beegden.

Op de Pannenhof woedde een grote schuurbrand. Bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen uit het dak. Met meerdere blusvoertuigen, waterwagens, een ladderwagen en hoogwerker werd het vuur bestreden.

De schuur maakt onderdeel uit van een Rijksmonument uit het jaar 1854. Het pand stond al jaren leeg. Bij de hulpdiensten was bekend dat er mogelijk een zwerver in het pand aanwezig kon zijn. Het pand wordt nog doorzocht op de eventuele aanwezigheid van personen. Tot op heden is er niemand aangetroffen. Ook zouden er in de schuur nog een kleine tractor en kleine boot staan.

De oorzaak van de brand is (nog) niet bekend.

Video via Youtube: https://youtu.be/kLm4uD1IfK8