Molen de Korenbloem in Ospel nu ook een minibieb

Algemeen Nederweert Regio Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

Ospel – Vanaf heden is er ook een extra activiteit in de vorm van een minibieb bij Molen de Korenbloem in Ospel. De boeken die daarin staan kun je gratis meenemen of lenen. Het zijn voornamelijk nostalgische boeken, romans, thrillers en molenboeken. Deze minibieb is iedere geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Zoek je een leuk boek om tijdens de vakantie te lezen, kom eens langs. Er is altijd wel een boek van jouw gading te vinden. Je mag het gratis meenemen en als het je past ook weer terugbrengen. Meer dan één boek meenemen mag ook.

Bezoek de molen

Nu de maatregelen met betrekking tot corona verder versoepeld zijn is de molen weer te bezoeken. Dus iedere 2e , 3e en 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur. Rondleidingen kunnen voorlopig nog niet doorgaan, gezien de beperkte doorgangen. Vanaf 1 september is dat weer mogelijk. Voor reserveringen kun je nu al contact opnemen met molenaar Geert van Winkel 06-30457014..

Molenwinkel

De molenwinkel is vanaf 1 september ook weer geopend. Hier kun je verschillende meelsoorten kopen inclusief de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood of pannenkoeken. Ook hebben ze cadeaupakketten om een ambachtelijk brood en pannenkoeken te bakken!

Vooruitblik

Op zaterdag 12 september is het Nationale Monumentendag. Dan is de molen open van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag 4 oktober is het Limburgse Molendag. De molen is dan open van 10.00 tot 16.00 uur.

In december is de molen alleen de tweede en derde zaterdag (12 en 19 december) open. 12 december staat in het teken van oliebollen bakken en proeven. Je kan dan ook de speciale (M)oliebollenmix kopen. Maandag 28 t/m woensdag 30 december worden de molenstenen gebild. Het scherpen van de stenenkoppels (oud ambacht). Dit is te bezichtigen. De bezoekers krijgen een glaasje gluhwein. Voor de kinderen zijn er zelf gebakken wafels van eigen “meelmix”. Tevens is dan ook de molenwinkel open. (het woord “billen” komt van het Frans rehabillage hetgeen renoveren betekent). Openingstijden van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Door de week zul je de molen ook regelmatig zien draaien. Dit is voor de productie van het meel en de meelmengsels maar ook voor het uiterlijk aanzicht van de molen. Een draaiende molen in het dorp geeft een mooier aanzicht en dat is ook een belangrijke functie van de molen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie