Opleiding ‘Moestuincoach’ in het Natuur- en Milieucentrum

Moestuin NMC

Op 1 oktober a.s. start de opleiding ‘Moestuincoach’ in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. Deze opleiding wordt georganiseerd door Jong Leren Eten Limburg, Velt en IVN Natuureducatie. 

De vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren wordt steeds groter. Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren en eetbaar groen op te nemen in het onderwijsprogramma.

Groene vingers

Alleen niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Daarom zijn ze op zoek naar vrijwilligers die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin? Kandidaten voor de opleiding hebben ervaring met het werken in een natuurlijke moestuin en bij voorkeur in het werken met kinderen.

Praktijkgerichte opleiding

Het is een praktijkgerichte opleiding met veel eigen inbreng. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Naast de 4 opleidingsdagen voorzie je ook tijd om thuisopdrachten uit te werken en zoek je zelf een school waar je een korte gastles mag komen geven. De opdrachten geven je een goed beeld van wat er in de praktijk als moestuincoach van jou verwacht zal worden.

Wanneer en de kosten

De lessen vinden plaats op donderdag 1 en 15 oktober en op 5 en 26 november van 10.00 tot 16.00 en vindt corona-proof plaats bij locatie NMC De IJzeren Man in Weert. De opleiding kost € 160,- (leden Velt/IVN) of € 200,- (niet-leden). Aanmelden kan tot 4 september via de website van Jong Leren Eten: www.jonglerenetenlimburg.nl