Transactiekosten voor parkeren met pas of telefoon omhoog

Wie graag gebruikt maakt van ‘slim’ parkeren in Weert (en andere steden) en daarbij de abonnementsvorm ‘Basic’ gebruikt gaat per 1 september aanstaande 3 cent per transactie meer betalen.

Het bedrijf Stadspasparkeren B.V. dat de exploitatie van de betaalmogelijkheden voor parkeren met de Weerterlandpas, Stadsparkeren pas en via de app Parkmobile verzorgd heeft aangekondigd haar transactietarief te verhogen met 3 cent per transactie. Nu betaal je 27 cent per transactie, dat wordt 30 cent per transactie.

De transactiekosten worden per parkeeractie in rekening gebracht. Deze kosten komen bovenop de tarieven die de gemeente Weert rekent. In de Weerter binnenstad is dat 1,50 euro per uur en maximaal 6 euro per dag. Voor het betalen met contant geld worden geen transactiekosten gerekend.

Niet voor premium abonnement

De tariefverhoging geldt niet voor gebruikers van de abonnementsvorm ‘Premium’. Daar betaal je een vast bedrag van 2,50 euro per maand. Met dit abonnement worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Dus als je 10 keer, of meer per maand in een parkeerzone parkeert en daarbij gebruik maakt van een pas of app is deze abonnementsvorm goedkoper voor je portemonnee. Natuurlijk moet je ook de eerder genoemde gemeentelijke tarieven betalen.

Reden

Met de tariefsverhoging kan het bedrijf blijven investeren in het doorontwikkelen van hun app. De hoogstgewaardeerde en meestgebruikte parkeerapp van Nederland, zo geven ze aan. Met bijvoorbeeld de app Parkmobile kun je ook parkeren in o.a. Eindhoven en Roermond.