Natuurbrandje naast het spoor in Budel-Schoot

Budel-Schoot – Een buurtbewoner van de Parallelweg in Budel-Schoot had dinsdagochtend rookontwikkeling waargenomen nabij het spoor (ook bekend als de IJzeren Rijn).

Omdat de rook niet verdween besloot de buurtbewoner om de brandweer te bellen. De brandweer kwam vervolgens met een tankautospuit ter plaatse. De locatie was lastig te bereiken. Men probeerde eerst het natuurbrandje te doven met een gieter met water. Dat bleek echter niet afdoende te werken. De brand was in de grond getrokken.

De brandweer moest vervolgens een weg zoeken om de locatie alsnog met de brandweerwagen te kunnen bereiken. Dat lukte waarna de natuurbrand definitief kon worden gedoofd. Bij de brandlocatie werden ook bierblikjes aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat er gisteravond een stookvuurtje is aangemaakt voor een ‘gezellig avondje’.