Tentoonstelling ‘Bomendromen’ in Natuur- en Milieucentrum

1 reactie

Van 16 september tot 31 december 2020 is er in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert de tentoonstelling Bomendromen te zien.

Dit jaar bestaat de Stichting Groen Weert 10 jaar en zij wil met deze tentoonstelling laten zien dat bomen méér zijn dan objecten die leuk langs de straat staan (en soms juist in de weg staan). Bomen zijn levende wezens. Bomen zijn zelfs sociale organismen die intensief communiceren met soortgenoten en de omgeving. Daarnaast leveren bomen ecosysteemdiensten die een rol spelen bij welzijn en gezondheid van mensen. Ook spelen bomen een belangrijke rol bij klimaatbeheersing.

Bomen in een stad maar ook daarbuiten, zorgen voor schone en zuivere lucht. De kwaliteit van de lucht wordt beïnvloed door veel bronnen. Huishoudens, bedrijven, agrarische activiteiten en verkeer brengen continu stoffen in de lucht, fijnstoffen, die we zelf ook weer inademen. Teveel van die fijnstoffen kunnen problemen voor de gezondheid opleveren. Bomen vangen de fijnstof voor een groot deel weg.

Ook zijn bomen leverancier van vele houtsoorten, belangrijke grondstoffen voor duurzame producten.

Opening

De tentoonstelling zal op woensdag 16 september om 11.00 uur door wethouder Martijn van den Heuvel worden geopend.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie