Zwaan moet oversteek op A2 met dood bekopen

112 Algemeen Nederweert Regio Reageer 1 min. leestijd

De hulpdiensten zijn vrijdag rond 11.30 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de snelweg A2 tussen Nederweert en Weert.

Een zwaan, die vermoedelijk vanochtend nog op bedrijventerrein Kampershoek had gezwommen, wilde oversteken van Weert naar Nederweert. De zwaan besloot om via de snelweg A2 over te steken. Echter kon een van de weggebruikers het dier niet meer ontwijken waarna een botsing ontstond. De zwaan overleed vervolgens ter plekke.

Bij het ongeval raakte verder niemand gewond. Het voertuig dat met de zwaan in aanraking was gekomen kon de weg vervolgen. De overleden zwaan is opgehaald door de dierenambulance. Ten gevolge van het ongeval ontstond er een file tot aan Kelpen-Oler.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie