Aangepaste dienstregeling Arriva tijdens en na de herfstvakantie

Passend bij de huidige en verwachte reizigersaantallen voert Arriva Limburg, in samenspraak met opdrachtgever Provincie Limburg een aantal wijzigingen door bij de inzet van bus en trein. 

Daarbij zijn twee periodes te onderscheiden namelijk de dienstregeling tijdens de herfstvakantie én de dienstregeling voor de periode na tot (minimaal) de start van de nieuwe dienstregeling op 13 december 2020. Arriva monitort de reizigersaantallen voortdurend om passende dienstverlening voor reizigers te garanderen. 

Herfstvakantie: van 18 tot en met 24 oktober 2020

Gedurende de herfstvakantie rijdt Arriva Limburg met haar bussen* volgens de reguliere vakantiedienstregeling. 
 
Ook de Maaslijn (RS11/ Roermond- Nijmegen v.v.) rijdt gedurende de herfstvakantie de reguliere vakantiedienstregeling. Treinen tussen Roermond-Nijmegen v.v. rijden dan twee keer per uur. In verband met een stremming op een ander traject in Limburg (Roermond-Weert) rijden op de Maaslijn langere treinen dan normaliter tijdens de vakanties.  
 
Op de overige treintrajecten van Arriva in Limburg rijden de treinen gedurende de herfstvakantie één keer per uur. Reizigers vanuit Sittard reizend in de richting van Kerkrade Centrum (RS15) moeten rekening houden met een overstap in Heerlen. De RS18 rijdt in die periode één keer per uur vanuit Maastricht Randwyck via Heerlen door naar Kerkrade Centrum. De sneltrein, de RE18, rijdt alleen tussen Heerlen en Aachen (en v.v.) en niet zoals gebruikelijk van en naar Maastricht. Reizigers vanuit Maastricht naar Aachen moeten in Heerlen overstappen. Reizigers tussen Heerlen en Maastricht kunnen in de herfstvakantie alleen met de stoptrein (RS18) rijden.   

Na de herfstvakantie; vanaf 25 oktober 2020 

Na de herfstvakantie rijdt Arriva in Limburg met de bussen* volgens een versterkte vakantiedienstregeling.  

Versterkt omdat: 

  • Alle scholierenlijnen (600-nummers) rijden als normaal 
  • In Midden-Limburg de lijnen 75 en 675 (Meijel-Roermond) op werkdagen een samengevoegde dienstregeling rijden 
  • In Zuid-Limburg lijn 58 (Gulpen-Nijswiller-Heerlen) en lijn 59 (Vaals-Vijlen-Mamelis) op werkdagen rijden als normaal.  
    (lijn 159 rijdt deze periode niet op werkdagen) 

De treinen rijden op alle Arriva trajecten na 25 oktober weer volgens de normale dienstregeling. De bakinzet, de lengte van de trein, kan in die periode variëren, passend bij de geconstateerde reizigersaantallen. Op 13 december 2020 start de nieuwe dienstregeling voor 2021. Informatie over de dienstregeling van 2021 volgt medio november.  

Corona-maatregelen 

Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner te kijken op arriva.nl.  Reizigers zijn verplicht om in het ov met een (niet-medisch) mondkapje te reizen.  Voor reizen vanuit en naar Duitsland en België moeten reizigers rekening houden met de geldende regels voor het reizen van en naar een risicogebied.

*uitgezonderd de buurtbussen 
Resultaten van TNO-onderzoek uitgevoerd in opdracht van OV-NL tonen aan dat buurtbussen met aanvullende maatregelen weer in gebruik genomen kunnen worden. Hoe en wanneer de buurtbuslijnen in Limburg weer ingezet kunnen worden is nu nog niet in detail bekend.