Fiets- en wandeltocht tijdens Week van het Huren in Weert

Algemeen Uitgaan Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Tijdens de nationale Week van het Huren (5 t/m 10 oktober) biedt Wonen Limburg haar huurders in Weert een fiets- of wandeltocht aan. De routes gaan langs interessante en bijzondere plekken. Het afleggen van de fietstocht kan op eigen gelegenheid. Voor de wijkwandeling met gids is aanmelden nodig.

Al fietsend Weert verkennen

De fietstocht voert lang diverse projecten en bewonersinitiatieven in Weert waar een toelichting te vinden is op een informatiebord. Ook gaat de route naar de houten huizen aan de Sportstraat. Een kijkje nemen ín één van deze houten woningen is alleen in deze week mogelijk. Ook hiervoor is het nodig om je aan te melden. De route én de informatie over het bezoeken van de houten woning, is te vinden op de website van de woningcorporatie (wonenlimburg.nl/weekvanhethuren).

Wandelen door de wijk Fatima

Stadsgids en oud medewerker van Wonen Limburg, Koos Neijnens, neemt deelnemers mee langs karakteristieke plekken in de wijk Fatima. Wie weet nog waar de familie Puijnen woonde of waar Johnny Hoes zijn platenimperium begon? Wie was ook al weer duivenmelker Blacky? En hoe zit het met dat beeldje in de Maria-nis op de hoek van de Looimolenstraat? En wie is ooit in de Rumoldus kapel geweest?

Tijdens de wandeling worden verhalen van lang geleden verteld, maar ook over de acties van de buurt ten tijde van de stadsvernieuwingsplannen begin deze eeuw. De recente nieuwbouw aan de Werthaboulevard ontbreekt uiteraard ook niet.

Nog enkele plekken beschikbaar

Huurders van Wonen Limburg zijn welkom om aan deze wandeling deel te nemen. Op donderdagmiddag om 14.00 uur of vrijdagmorgen om 10.30 uur is er nog plaats. Uiteraard worden de coronamaatregelen nageleefd en is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 15.

Aanmelden kan via www.wonenlimburg.nl/weekvanhethuren. De wandeling start bij de buurtwinkel van Wonen Limburg aan de Wilhelminasingel 175a en duurt ongeveer 1,5 uur. Na afloop staat er een kop koffie of thee met een stuk vlaai klaar voor de deelnemers.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie