Herinrichting Wilhelminastraat gaat binnenkort van start

Op maandag 12 oktober start de gemeente Weert met de herinrichting en vergroening van de Wilhelminastraat. Tijdens de werkzaamheden wordt er een omleidingsroute ingesteld.

Werkzaamheden

Er wordt gewerkt aan het gedeelte vanaf de Wilhelminasingel tot aan de Molenveldstraat. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de trottoirs en het toevoegen van parkeervakken. Daarnaast wordt tussen de Wilhelminasingel en de Nieuwstraat het asfalt vervangen door klinkers en wordt een bodemsanering uitgevoerd. Tussen de Nieuwstraat en de Molenveldstraat wordt de deklaag van het asfalt vervangen door een nieuwe deklaag.

Om de straat te vergroenen, worden er 15 bomen en groenvoorzieningen aangeplant. In het gedeelte tussen de Nieuwstraat en de Molenveldstraat wordt aan de zijde van het buurthuis een gedeelte van het trottoir vervangen door een groenstrook.

“Na jarenlange werkzaamheden aan de stadhuisomgeving, gaan we als laatste onderdeel ook de Wilhelminastraat aanpakken. Samen met de bewoners is een ontwerp gemaakt waarmee de gemeenteraad heeft ingestemd. Met de herinrichting en vergroening wordt van de Wilhelminastraat een echte woonstraat gemaakt. Ook worden knelpunten zoals snelheidsoverlast en parkeerproblemen opgelost.”

Wethouder Martijn van den Heuvel

Planning

Van 12 oktober t/m 20 november wordt er gewerkt aan het gedeelte tussen de Wilhelminasingel en de Nieuwstraat. Van 12 november t/m 27 november wordt er gewerkt aan het gedeelte tussen de Nieuwstraat en de Molenveldstraat. Het vervangen van de asfaltdeklaag vindt plaats op 7 december.  

Afsluiting

Gedurende de werkzaamheden wordt de weg tijdelijk afgesloten. De woningen gelegen in de het gedeelte waar gewerkt wordt, zijn dan alleen te voet bereikbaar. De trottoirs worden hiervoor vrijgehouden. Bewoners van de Wilhelminastraat zijn hierover geïnformeerd met een bewonersbrief. Voor verkeer wordt een kleinschalige omleidingsroute ingesteld.

Boekenwinkel Weerter Mannenkoor

Door deze werkzaamheden is in die periode de boekenwinkel van het Weerter Mannenkoor alleen te voet bereikbaar. Die werkzaamheden hebben ook tot gevolg dat ze geen boeken en/of muziekdragers in ontvangst kunnen nemen. Heb je nog boeken of muziekdragers om in de winkel af te leveren? Bel dan eerst voor een afspraak via 0642871590.