Koolmonoxidemelder in woning slaat alarm en voorkomt CO-vergiftiging

De brandweer in Weert is donderdag rond 2.20 uur gealarmeerd om een meting te verrichten.

In een woning waren de koolmonoxidemelders gaan piepen. Een terecht alarm want uit metingen van de brandweer bleek dat er een verhoogde concentratie koolmonoxide aanwezig was in de woning. De oorzaak lag bij de pelletkachel in de woonkamer. Mogelijk was deze defect geraakt en hierdoor koolmonoxide gaan produceren.

Door de melders in de woning werden de bewoners gewekt en konden zij zichzelf ’s nachts in veiligheid brengen. Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben.

Nadat de brandweer metingen had verricht werd de woning goed geventileerd. De bewoners zijn uit voorzorg medisch gecontroleerd door het ambulancepersoneel.

(Nog) geen koolmonoxidemelder in huis? Bekijk dan eens deze pagina van de brandweer: https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/koolmonoxidemelders