Landingsplaats voor traumahelikopter weer ingericht bij SJG

Het aantal coronabesmettingen in Nederland blijft toenemen evenals het aantal coronapatiënten op de intensive care’s. Het SJG heeft zich intussen ook weer voorbereid op het vervoer van patiënten.

Dit keer staan er geen tenten aan aan de zijde Boerhaavestraat. Dat blijkt vooralsnog niet noodzakelijk, maar men houdt er wel rekening mee dat er weer patiëntverplaatsingen gaan plaatsvinden.

Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten uit Weert staat al een aantal dagen op 0, maar het kan zijn dan het SJG patiënten van elders uit Nederland moet opvangen. Net als eerder dit jaar is een deel van de parkeerplaats afgebakend zodat er een traumahelikopter kan landen op het parkeerdek en daarmee patiënten snel verplaatst kunnen worden.

Cijfers corona

Actuele cijfers over het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en coronadeeltjes in het rioolwater van Weert kun je vinden via: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM0988/positief-geteste-mensen

X