Lidl: E.coli bacterie in Milbona Selection Brie de Nangis Franse zachte kaas

Foto via: Lidl / NVWA

Producent Jermi Käsewerk GmbH voert een terugroepactie uit voor het product ‘Milbona Selection Brie de Nangis Franse zachte kaas van rauwe melk, circa 100 gram’ met houdbaarheidsdatum 31-10-2020.

Dit product is verkocht in de filialen van Lidl Nederland. In het product is de E.coli bacterie aangetroffen. Klanten wordt dringend verzocht de brie niet te consumeren, maar deze terug te brengen naar een Lidl winkel.

E.coli

Het eten van een product met een E.coli bacterie (poepbacterie, STEC, EHEC) kan, indien niet door en door gegaard, binnen een week misselijkheid, braken en (bloederige) diarree tot gevolg hebben. Vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een lage weerstand en zwangere vrouwen. Raadpleeg uw (huis)arts voor meer informatie als u na het eten van genoemd product gezondheidsklachten hebt.

Lees de veiligheidswaarschuwing (PDF)