Man zocht telefoon op spoorwegovergang Maarheeze

Maarheeze – Update 11.00u – De hulpdiensten zijn zaterdagochtend rond 8.15 uur gealarmeerd voor een ongeval spoorvervoer op Den Engelsman in Maarheeze.

Bij de spoorwegovergang naast het NS-station in Maarheeze was een man binnen de afzetting met spoorbomen gaan staan. Toen de Intercity naderde bleef de man op de spoorwegovergang staan. De machinist vreesde dat de trein tegen de man was gebotst en ging vol op de rem.

Uiteindelijk bleek dat de trein de man op een haar na had gemist. De machinist had het hart in zijn keel zitten van de schrik en werd opgevangen door medewerkers van ProRail Incidentenbestrijding. Nadat de situatie duidelijk was en de machinist van de schrik was bekomen kon de trein zijn rit naar Eindhoven vervolgen.

De politie heeft de man aangesproken over zijn gedrag. Het treinverkeer is hervat.

Update

De reden waarom de man op de spoorwegovergang stond was omdat hij zijn telefoon aan het zoeken was. De man is overgedragen aan zijn zorgkader, zo meldt de dienstdoende agent via Instagram.