Vrees voor klachten van toekomstige bewoners tijdelijke woningen

4 reacties

Update 12.54u – Het voornemen om aan de Helmondseweg in Weert tijdelijke woningen te realiseren stuit aan beide kanten van het kanaal op bezwaren. Niet alleen buurtbewoners maar ook de overbuur Wetron Beheer BV*, aan de andere kant van het kanaal, vreest voor problemen.

Het bedrijf geeft aan dat ze op korte termijn bedrijfsactiviteiten wil opstarten op het terrein van de voormalige scheepswerf aan de Scheepsbouwkade. Het uitvoeren van vergunde activiteiten dient voorrang te krijgen boven rechten van tijdelijke bewoners, zo wordt gesteld in een brief van het advocatenkantoor VHA Legal.

Gevreesd wordt voor klachten in verband met laad- en losactiviteiten in de avonduren en in de nacht. “Die geluidshinder staat aan de realisatie van tijdelijke woningen aan de Helmondseweg in de weg. Uit het onderzoek is gebleken dat er andere locaties meer geschikt zijn. Het heeft er nu alle schijn van dat uw gemeente de geluidshinder wil bagatelliseren”, aldus het advocatenkantoor.

Gemeenteraad moet nog beslissen

De locatie aan de Helmondseweg betreft een voorkeurslocatie, zo stelt het college van B&W. De raad dient hierover nog een besluit te nemen. Nader onderzoek dat er sprake is van een aanvaardbaar woon- en leefmilieu dient te zijner tijd nog plaats te vinden.

De Wet geluidhinder is niet van toepassing voor tijdelijke woningen. Een vergunning voor tijdelijke woningen kan voor maximaal 10 jaar worden verleend, wanneer niet aan de geluidnormen kan worden voldaan.

Verder wijst de gemeente het transportbedrijf erop dat er rekening gehouden dient te worden met de veel dichter bij de locatie gelegen woningen aan de Scheepsbouwkade.

Update 12.54u

*Wetron Beheer B.V. staat los van het transportbedrijf Wetron aan de Graafschap Hornelaan. Hoewel ze de naam ‘Wetron’ in hun naar verwekt hebben hebben beide B.V.’s en andere eigenaar. Goed om te weten dus.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties