Zwaar vuurwerk zet haag in brand op Molenakker

De brandweer en politie zijn zondag rond 16.50 uur gealarmeerd voor een buitenbrand op de Paltrokmolen in de wijk Molenakker.

Buurtbewoners werden opeens opgeschrikt door een harde knal. Direct daarna stond er een haag van een tuin in brand. De eigenaren van de tuin trokken meteen de tuinslang uit de kast en waarschuwden de brandweer.

Met water uit de tuinslang en een brandblusser werd het vuur, zover als het kon, bedwongen. Er ontstond flinke rookontwikkeling. De politie hielp de bewoners met blussen totdat de brandweer arriveerde. De brandweer kwam met een tankautospuit ter plaatse en had het vuur snel onder controle.

Op een grasveld tussen de Helmondseweg en Paltrokmolen werden sporen aangetroffen waarbij te herleiden was dat er zwaar vuurwerk is gebruikt. De politie heeft in de straat getuigen gehoord en heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Getuige geweest en heb je nog niet met de politie gesproken? Bel dan met de politie via 0900-8844.

Video via Youtube: https://youtu.be/YmkDs7evnuo