Automobilist valt in slaap op A2 bij Leende en belandt in vangrail

Leende – Op de snelweg A2 van Eindhoven naar Weert heeft zondag iets voor middernacht een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.

Een automobilist was tijdens het rijden ter hoogte van Leende in slaap gedommeld. De auto belandde in de vangrail en kwam vervolgens met de neus in tegengestelde richting tot stilstand op de vluchtstrook. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Een monteur van Ziggo kwam uit bij het ongeval en schoot het slachtoffer te hulp. Het ongeval was net voorbij een bocht gebeurd. De monteur zette zijn voertuig op de vluchtstrook en activeerde de zwaailichten van zijn bus zodat het verkeer werd gewaarschuwd op de donkere snelweg.

De auto was zwaar beschadigd geraakt en moest worden afgesleept door een berger.