Krijttekeningen Kick Out Zwarte Piet binnen uur al weggepoetst

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet hield vanochtend een krijtactie op het Stationsplein in Weert. Op de stoep voor het NS-station werden diverse leuzen met krijt op de stoep getekend.

Ter hoogte van de oliebollenkraam en voor Antje van de Statie waren leuzen zoals “Zwarte Piet hoeft niet”, “Zwarte Piet verdriet” en “No more black face” op de stoep gekrijt. Echter om de hoek stond al een schoonmaakteam klaar om de stoep schoon te vegen.

De confrontatie werd niet opgezocht. Pas toen de actievoerders terug de trein in waren gestapt kwamen de Weertenaren in actie met water. In nog geen uur tijd was het hele Stationsplein schoongepoetst.

De schoonmaakactie volgde na een oproep via sociale media. In de oproep stond: “Toch willen we een tegengeluid laten horen om aan te geven dat we het niet waarderen dat deze polariserende randstaddrammers onze stad komen bekladden. Niet op een intimiderende manier maar op een ludieke manier”.