Nieuwe uitgave Royer laesplênkske

De heemkundevereniging Stramproy geeft een nieuw leesplankje uit. Met een 18-tal typische Royer woorden, ook deze keer weer prachtig geïllustreerd door Els Maes. De 2 eerdere “Royer Laesplênkskes” werden uitgegeven in 1997 en in 2005 en zijn een begrip binnen en buiten Stramproy. Deze zijn inmiddels allemaal uitverkocht.

De titel en opmaak van dit derde plankje is gelijk aan de vorige twee plankjes, zodat ze samen een mooie eenheid vormen.

Drie leesplankjes in één dorp! Nergens in Limburg is dit te vinden. Uit verhalen weten wij dat de Royer Laesplênkskes op vele plekken in de wereld te vinden zijn. Met name bij mensen die geëmigreerd zijn en nog graag een aandenken aan hun vroegere woonplaats hebben. Ook is het zo dat deze plankjes het uitstekend doen als cadeau bij een verjaardag of Sinterklaas. Dus ben er op tijd bij! Op veler verzoek heeft de heemkundevereniging besloten ook plankje 1 en 2 opnieuw uit te geven in iets beperkte oplage.

De Royer Laesplênkskes zijn vanaf heden te koop bij boekhandel Benelux in Stramproy en kosten 10 euro per stuk.

X