Onduidelijkheid over openstelling grote winkelketens

Update – Mogen de grote ketens zoals Action, Hema en Wibra nu wel of niet de deuren openen. Sommige winkels hebben de deuren al geopend, maar er is nog altijd onduidelijkheid.

Tijdens de bekendmaking van de ‘harde lockdown’ werd aangegeven dat winkels die essentiële zaken zoals levensmiddelen verkopen wel open mochten blijven. Dus etenswaren, dierenbenodigdheden en zorg- en welzijnshulpmiddelen.

Gisteren besloot de Hema al om de deuren te openen. Ook de Hema in o.a. Weert is open waar klanten alsnog terecht kunnen voor voedingsmiddelen, babyspullen en verzorgingsproducten.

Bij de Action in Weert willen ze komende middag de deuren openen. Daar zijn medewerkers druk bezig met de voorbereiding zodat de klanten er alleen terecht kunnen voor schoonmaak- en hygiëne artikelen, eten & drinken, persoonlijke verzorging en dierenvoeding.

Ook bij de Wibra in Weert is er personeel aanwezig dat zich voorbereid op een eventuele opening. Daar hangt wel nog een briefje aan de deur met de mededeling: “Het is nog onduidelijk of we open mogen”.

Overleg in Den Haag

Bij de landelijke overheid lijken ze niet zo blij te zijn dan grote winkelketens hun deuren openen. Er wordt momenteel op allerlei niveau’s overleg gevoerd, zo meldt de NOS. Het kan dus zijn dat de overheid alsnog besluit om de ketens te laten sluiten vanwege de lockdown. Het kan dus zijn dat de winkels alsnog moeten sluiten of niet open zullen gaan.

Update

De grote winkelketens moeten weer dicht, tenzij ze 70% van hun omzet halen uit de verkoop van artikelen van levensonderhoud.